Jedním z nejčastějších typů dlažby, se kterým se setkáme, je ta kamenná. To platí jak u rodinných domů či zahrad tak i na veřejných prostranstvích. A není divu, koneckonců tento typ má celou řadu výhod. Především pak představuje nejlepší kombinaci ceny, nenáročnosti na údržbu a životnosti. A z tohoto důvodu je tak oblíbený.

Je tedy samozřejmé, že vzhledem k její popularitě nabízí výrobci nespočet druhů a typů, ať už co se týká velikost, tvaru či zbarvení. Některé jsou samozřejmě populárnější než jiné, přesto mají prakticky všechny své kupce.

kamdlazba1

Jedním z těch oblíbených je i velkoformátová kamenná dlažba. S ní se setkal prakticky každý z nás, ačkoliv jen málokdo ví, že se tak nazývá. Oblíbenější je především na veřejných místech, neboť lépe vynikne na velkém prostoru, ovšem použít ji lze prakticky kdekoliv.

Jedná se o dlažbu, jejíž jednotlivé části mají větší rozměry, než bývá obvyklé. Díky tomu je potřeba na daný prostor méně kusů, a ačkoliv jsou jednotlivé dlaždice dražší, u dostatečně velké plochy se to vyplatí.

kamdlazba3

Samozřejmě je zde také otázka vzhledu. Je totiž potřeba si uvědomit, že na menší ploše by tolik nevynikly, a navíc by i jejich životnost byla kratší. Ta totiž vychází z toho, že nápor je rozložen mezi více individuálních dláždit. A těch by v tomto případě bylo méně.

I z tohoto důvodu tento typ obvykle nenajdeme na soukromých pozemcích, nýbrž především na veřejných místech, a ani zde nejsou všude. Právě zde je totiž dostatek prostoru pro to, aby skutečně vynikly, a to jak jejich velikost, tak případně i vzor, který tvoří.

Podobně jako v mnoha jiných případech i zde platí, že je rozhodně můžeme použít. Je však potřeba se předem rozmyslet, zda je to pro nás skutečně to nejvhodnější řešení. Koneckonců, i díky nim bude náš domov vypadat dobře a útulně. Proto je vhodné vybrat správně. Pak už je totiž pozdě své rozhodnutí měnit.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup