Máte-li snahu naučit se cizí jazyk, a stále vám činí problémy domluvit se, zapamatovat si slovíčka, nebo se už jen k učení dostat, najít si čas a náladu, zde je několik osvědčených typů, jak dosáhnout kýženého výsledku a dovést své jazykové znalosti k dokonalosti.

Víte, proč to vše děláte, proč se učíte

Pro výuku cizího jazyka je třeba mít hlavně motivaci. Pokud nevíte, proč se vlastně učíte, bude vás to mnohem méně motivovat, než pokud ten důvod máte. Je třeba mít skutečně dobrý důvod, proč se cizí řeč chcete naučit. Nemáte-li vhodný důvod, najděte si jej. Můžete se například seznámit se sympatickým protějškem z cizí země, a budete si chtít popovídat.

Najděte si společníka na komunikaci

Najděte si někoho, kdo Vámi vybraným jazykem alespoň již částečně hovoří, a komunikujte společně, kdykoliv je to možné.

Zkuste samomluvu

Pokud jste sami, a nenajdete-li společníka, nebo z nějakého jiného důvodu společník není, hovořte cizím jazykem sami se sebou. Tím si zopakujete nová slovíčka a fráze a získáte jistotu pro dialog. Mluvte pomalu a nahlas, abyste se slyšeli, jak slova vyslovujete, na jakékoliv téma.

Zkoušejte hovořit v praxi
Nemáte-li možnost cestovat do cizích zemí, navštěvujte místa, kde se cizími jazyky hovoří. Pokuste se například navštívit italskou restauraci, a prohodit pár konverzačních slov s číšníkem.

Přeměňte své učení na hru
Například se pokuste složit v cizí řeči básničku, nebo krátkou povídku. Učte se cizí dětské písničky. Rytmus dětských říkanek vám pomůže lépe vyslovovat a zapamatovat si slova.

A děti ještě jednou jako příklad
Schopnost naučit se cizí jazyk nesouvisí s věkem. Není vůbec třeba se za nabyté zkušenosti stydět, obávat se chyb. Naučit se cizí řeč není nic snadného, a navíc, učíte-li se naprosto sami, je to výkon úctyhodný. Tudíž se nestyďte, a ukažte, co ve vás je. Možná budete narážet na problémy, ale ty by vás měly motivovat ještě k většímu výkonu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup