Nižší spotřeba vody pomáhá životnímu prostředí. Krom toho, že budeme chránit přírodu, nebudeme mít ta hluboko do peněženky. V tomto roce se počítá s opětovným zdražením pitné vody, nezbývá proto, než se zamyslet, jak snížit její spotřebované množství.
 Moderní vana

Ať už kapající kohoutek nebo záchod, který protéká

Jedná se o malé závady, ale ve výsledku se vám mohou velmi vymstít. Přitom jejich oprava není složitá a zabere pár minut. Vadný nebo málo těsnící kohoutek může přijít i na několik litrů denně navíc a záchodová nádržka, která umožňuje samovolné protékání vody, vás může připravit v tom nejhorším případě i o několik set litrů vody denně.
 
Přitom opravy právě těchto závad nejsou složité, a pokud patříte mezi šikovné kutily, zvládnete tento problém v domácnosti odstranit i sami. Oprava se nemusí vyplatit jen u velmi starých modelů, jinak je často závadou pouze splachovací ventil, který se dá vyměnit velmi snadno.
 
Pokud se tedy jedná o splachování, které je zastaralé, je nejlepší možností celé zařízení vyhodit a pořídit následně nové. Ideální variantou je pak duální systém, který nabízí dva druhy splachování podle množství vody. Stejnou službu vám poskytne i jednoduché zařízení, které se instaluje do nádržky stávající záchodu. Jedná se o tzv. WC Stop.
 Sprchová hlavice

Šetřit se dá i při osobní hygieně

Pokud chcete šetřit vaší peněženku a zároveň životní prostředí, zvolte raději sprchu než plně napuštěnou vanu. Díky, které dokáže potrubím odtéct až 180 litrů vody. Poohlédnout se můžete i po úsporných bateriích, které hlídají spotřebu vody za vás. Vodu však můžete šetřit i vy sami:
 
·         Když si nanášíte šampon, sprchový gel nebo si jenom čistíte zuby, vypněte vodu. V tuhle dobu jí nepotřebuje a voda zbytečně odtéká bez využití.
·         Sprchu neprodlužujte na více jak 5 minut.
·         Při nastavování ideální teploty vody, můžete místo samovolného vypouštění do odpadu, vodu zachytávat a tu posléze používat na zahradě k zalévání.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup